Poffertjes
Bakken

Recept Poffertjes in een normale pan

Deze poffertjes zijn erg lekker en kunnen ook gemaakt worden zonder een poffertjespan. Serveren met suikerpoeder, boter, zure room en eventueel stroop.

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout

Bereidingswijze

1. Meng de citroensap en de melk samen en laat 10 min staan. Breek de eieren open, meng goed met suiker, vanillesuiker, zout, bakpoeder en olie.
2. Voeg de melk en het bloem toe, mix goed.
3. Zet de pan op hoog vuur laat hem gloeiend heet worden. Vet daarna de pan in met wat boter of ander vloeibaar vet.
4. Vul de holtes van de pan voor de helft met beslag. Als je er een gewone pan voor gebruikt, giet het beslag dan met een eetlepel op de pan.
5. Draai het vuur nu middenhoog en bak de poffertjes totdat de bovenkant van het poffertje nog niet volledig gestold is in het midden. Ze laten dan makkelijk uit de pan los.
6. Draai ze om en wacht totdat de andere kant ook goudbruin is.

poffertjes
Bron: http://www.besterecepten.nl/poffertjes-recept-5090/

Lekkerste recepten


Overige info & tips