Poffertjes
Bakken

Tips & Advies

Poffertjes bakken is niet heel erg moeilijk, maar toch kan het soms fout gaan. Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van tips waar je aan kunt denken tijdens het zelf bakken van poffertjes.

poffertjes tips

  • Smelt een beetje boter in een pan en smeer met een kwast de poffertjespan goed in. Olie kan ook, dit verbrandt minder snel dan boter.
  • Voor het juist verdelen van het beslag is een beslagspuitbus verstandig.
  • Ook een speciale poffertjesvork kan de werkzaamheden vergemakelijken. Hiermee kun je ze makkelijker vastpakken en omdraaien. Een sateprikker werkt ook.
  • Als je de poffertjes hebt geserveerd, leg er dan een klontje boter op (of onder) en strooi een betje poedersuiker er over.
  • Je kunt ook een scheutje olie door het beslag mengen, hierdoor wordt het gladder en zullen de poffertjes minder snel aanbranden.
  • Samen met je kind poffertjes maken is goed mogelijk, als een speciale elektrische poffertjespan wordt aangeschaft.
  • Het meeste poffertjesbeslag kan je nog maximaal 2 uur bewaren. Daarom kun je beter direct al je beslag opmaken. De poffertjes zelf kun je nog wel 2 dagen bewaren in de koelkast, of 2 maanden in de vriezer.
  • Je kunt geen pannenkoeken maken van poffertjesbeslag, door de grotere hoeveelheid rijsmiddelen.

Lekkerste recepten


Overige info & tips