Poffertjes
Bakken

Recept Gekarameliseerde Poffertjes

Dit is een poffertjes recept van Koopmans en daarom het beste met een pak Koopmans Poffertjes te bereiden, echter kun je natuurlijk ook je eigen poffertjes beslag maken!

gekarameliseerde poffertjes

IngrediŽnten

  • Ĺ pak Koopmans Poffertjes
  • 400 ml melk
  • 1 ei
  • 1Ĺ el zonnebloemolie
  • 150 g suiker
  • 5 el water
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • een beetje vanilleroomijs

Bereidingswijze

1. Bereid de poffertjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm.
2. Strooi de suiker over de bodem van een wijde pan (bijvoorbeeld een hapjespan).
3. Voeg het water toe en meng dit goed met de suiker.
4. Zet de pan op een matig vuur en laat de suiker goed oplossen.
5. Breng het geheel aan de kook en laat karameliseren (let op! blijf er bij!).
6. Neem de pan van het vuur en meng de slagroom door de karamel (water/suikermengsel). Voeg ten slotte naar smaak de sinaasappellikeur toe. Voeg indien de karamel iets te dik is, nog een lepel water toe.
7. Schik de poffertjes op een dessertbord (10 per persoon) en schenk de karamel hierover.
8. Decoreer de poffertjes met geroosterd amandelschaafsel en serveer er een bolletje vanilleroomijs bij.

Bron: Koopmans

Lekkerste recepten


Overige info & tips